Over GREENKIDS

GREENKIDS logo

GREENKIDS is een initiatief van Irene Willemsen en is een combinatie van kinderen, bewustwording van verantwoord eten & drinken, natuur en beweging. GREENKIDS biedt dienstverlening aan in de vorm van een GROEN programma voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarnaast geeft GREENKIDS advies in GROEN doen op het gebied van food, natuur en duurzaamheid. Beter eten = Beter leven!

Hoe smaakt eten precies, waar komt het vandaan en hoe groeit het? Vragen die ik zelf vroeger had en waarmee ik middels GREENKIDS kinderen spelenderwijs verantwoordelijk willen maken hun eigen lijf. Irene Willemsen

In GREENKIDS komen zoveel mogelijk GROENE thema’s samen op een doelgerichte, professionele en respectvolle manier. De oorspronkelijk intentie, tijdens de oprichting van GREENKIDS in 2008, was om een GROENE buitenschoolse opvang starten. Daar GREENKIDS echter liever niet aan één plek gebonden wilde zijn is het plan gewijzigd. Samen met Eva Willink, voeding- en gewichtsconsulente, is een breed flexibel GROEN programma “Hoe GROEN ben jij? ontwikkeld. Dit programma is geschikt voor kinderen op de basisschool, de kinderopvang, de sportverenining, het buurtcentrum of een GROEN kinderfeestje.

Hoe GROEN ben jij?

In dit programma worden de begrippen duurzaamheid, voeding en natuur spelenderwijs uitgelegd. Wat is nou precies biologisch en biologisch dynamisch eten? Kinderen wordt geleerd waarom GROEN goed voor hun is. GROEN denken en doen heeft een positive invloed op hun eigen welzijn en dus ook op de hele wereld om hun heen … Kinderen inspireren, motiveren en vooral activeren is het doel van GREENKIDS. Kinderen kunnen al zoveel meer dan wij denken … ze moeten alleen wel de juiste informatie en tools aangereikt krijgen. Kinderen worden geleerd dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen lijf.

KLIK HIER voor meer informatie over het programma

Praktisch bezig zijn

Bij GREENKIDS krijgen de kinderen de mogelijkheid zelf te leren koken en proeven. Dit is de enige manier om van jongs af aan te leren bewust gezond en verantwoord GROEN te eten & te drinken. Zo leren ook de ouders en dus het hele gezin GROEN te eten! GREENKIDS neemt de kinderen mee naar buiten, er wordt gegetuinierd (eten voelen) en bewogen.

Bij GREENKIDS word je een GREENKID!

Aan het einde van het programma krijgen alle kinderen een GROEN certificaat – en mogen zij zich GREENKID noemen!

GREENKIDS maakt kinderen en hun omgeving GROEN bewust voor een verantwoord mooi leven.